BLOG

Η εξέλιξη του E-Commerce
20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η εξέλιξη του E-Commerce


Αρχή του έτους και η FDN Group κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του ηλεκτρονικού εμπορίου και όσων μας έφεραν στο σήμερα.



Ο κόσμος του διαδικτύου δεν παρομοιάζει σχεδόν καθόλου εκείνο των προηγούμενων χρόνων. Μέσα σε μια δεκαετία το ίντερνετ έχει εισέλθει στην καθημερινότητα του μέσου χρήστη, είτε μέσα από τον επιτραπέζιο υπολογιστή είτε μέσα από τις φορητές συσκευές.

Πλέον τα smartphones έχουν μετατρέψει τα κινητά, από απλό μέσο επικοινωνίας σε δίοδο προς όλο τον πλανήτη. Σε αυτό το παιχνίδι επικοινωνίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εταιρίες εμπορίου.
 
Το 1979 Michael Aldrich εφηύρε τις ηλεκτρονικές αγορές για να επιτρέψει την ηλεκτρονική επεξεργασία συναλλαγών B2B ή B2C, τη γνωστή αργότερα ως Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Αρχικά, το ηλεκτρονικό εμπόριο αναγνωρίστηκε ως η διευκόλυνση ηλεκτρονικών εμπορικών συναλλαγών, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως η Ηλεκτρονική Ανταλλαγή Δεδομένων (EDI)  και η Ηλεκτρονική Μεταφορά Χρημάτων (EFT). Από το 1990 και έπειτα, το ηλεκτρονικό εμπόριο περιείχε επιπρόσθετα το σύστημα ενδο-επιχειρησιακού σχεδιασμού (ERP), την αναζήτηση και την αποθήκευση δεδομένων (data warehousing).

Στις μέρες μας, το ηλεκτρονικό εμπόριο περιλαμβάνει τα πάντα, από την παραγγελία ψηφιακού περιεχομένου για άμεση διαδικτυακή κατανάλωση έως και την παραγγελία συμβατικών αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και τις υπηρεσίες που διευκολύνουν άλλες μορφές ηλεκτρονικού εμπορίου.
 
Η ακεραιότητα και η ασφάλεια των δεδομένων αποτελούν κρίσιμα ζητήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Με την αύξηση των διόδων αγοράς, τα δεδομένα που καλούνται να διαχειριστούν  οι επιχειρήσεις αυξάνονται κάθε λεπτό της ημέρας. Μόνο τον Ιούνιο του 2019 ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ανήλθε στα 4,536 εκατομμύρια. Υπολογίζεται μάλιστα ότι από την αρχή ακόμα του 2020, ο συσσωρευμένος όγκος δεδομένων θα αυξηθεί από 4,4 zettabytes σε περίπου 44 zettabytes ή 44 τρισεκατομμύρια GB. 

Έτσι, μια στρατηγική επιλογή ενός πολυδιάστατου και ευέλικτου ERP είναι μονόδρομος.
 
 
 
Η FDN – Group, με δεκαετή πείρα στο χώρο του E-commerce προτείνει την βραβευμένη εφαρμογή "AppWise" για τη σωστή διαχείριση του δικού σας e-shop.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 
 
 









 
Share: